Allmän information

Cikaria

Ett tonikum för kropp & själ av medicine licentiat Raimo Heino

Den kinesiska svampen Cordyceps cicada, även kallad Cicadablomman, kan bidra till att ge kroppen styrka och själen lugn och ro. Cicadablomman är mycket sällsynt och dess namn kommer av svampens blomsterliknande sporer i vilt tillstånd livnär sig på cikadan.

I Kina har cordycepssvampen använts i mer än tusen år för dess förmåga att bidra till hälsa och styrka långt upp i hög ålder och förlänga livet.

Historia

I Himalaya upptäckte herdarna för flera hundra år sedan att deras djur blev anmärkningsvärt pigga när de ätit en oidentifierad gräsliknande svamp. Det gavs det tibetanska namnet yarza guenbob, som översatt betyder sommargräs (vetenskapligt namn Ophiocordyceps sinensis). Cordycepssvampen var det "extraordinära hemliga vapnet" när en grupp kvinnliga kinesiska idrottare från nordöstra Kina vann en rad mästerskapsmedaljer 1993 och slog en massa världsrekord. Misstanke om dopning växte tills det upptäcktes att de kvinnliga kinesiska idrottarna regelbundet tog denna Cordyceps.

I världen finns det cirka 400 arter av Cordyceps, därav klassas ca 20 arter tillhörande Cicadablomman. En av dessa är Cicada Cordyceps och används i vår produkt Cikaria

I vilt tillstånd är cordycepssvampen mycket sällsynt och belastad av naturligt förekommande tungmetaller, vilket inte är så lämpligt som föda. Det kinesiska företaget BioAsia har utvecklat en metod så att de kan odla fram cicadasvampen på sädeskorn, därav namnet vegetabiliskt Cicada Cordyceps och är fri från tungmetaller.

Funktion

När obalanser uppstår i vår kropp (hormonrubbningar, felaktig kost, stress m.m.) så töms kroppens energidepåer och vi blir fysiskt och psykiskt trötta. Cicada Cordyceps kan bidra till att öka den fysiska uthålligheten.

Cicada Cordyceps är en antioxidant som bidrar till att stärka kroppens immunsystem. Ett normalt immunsystem är nödvändigt för att skydda våra inre organ såsom lever, njure, hjärta och lungor från fria radikaler. Därigenom stabiliseras hälsan och åldrandet motverkas.

Cikadasvampens naturliga hälsoeffekter

  • Ett tonikum för kropp och själ.

  • Bidrar till att understödja normal njurfunktion.

  • Bidrar till att ha en lugnande verkan på nervsystemet och befrämjar en vilsam sömn och en naturlig återhämtning för kroppen.

  • Bidrar till att öka den fysiska uthålligheten och muskelstyrkan och därmed den fysiska prestandan.

  • Bidrar till en god blodcirkulation och syresättningen av kroppens celler samt ett normalt minne.


Garlic Gold Vitlökssaft

Bruksanvisning: Omskakas. 1-2 matskedar spädes i ett glas ljummet vatten och dricks på kvällen, helst på tom mage för att undvika vitlöksdoft dagen därpå. Du kan dricka den även på tom mage cirka 20 min. före frukosten. Viss grumlighet kan förekomma på grund av dess innehåll av vitlök. Förvaras tillsluten och svalt. Öppnad förpackning hållbar 2 månader i kylskåp.

Ingredienser: Extractum bulbus allium sativum aquosum (vattenbaserad vitlöksextrakt) 1:5 samt 0,1% bensoesyra.

1 msk Vitlökssaft motsvarar ca 3 g färsk vitlök.
Doseringen får ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Förvaras oåtkomligt för barn.

Vitlökssaften är helt fantastisk i sin effekt. Den finns på marknaden sedan över 90 år och utvecklades av den tyske apotekaren dr. Ernst Nahmacher (1902 - 2008), som blev 105 år gammal. 1993 övertog Plantamed tillverkningen av Vitlökssaften från Tyskland och som nu har vidareutvecklats av med. lic. Raimo Heino till en dubbelt så stark Vitlökssaft, allt för ditt bästa. Europeiska livsmedelsverket EFSA har godkänd att vitlök får marknadsföras som skydd mot skadliga bakterier och svampar samt att den bidrar till att hålla den bakteriella balansen i tarmarna.

Felaktig tarmflora medför även en illaluktande avföring som beror på olika giftiga ämnen bildas i tjocktarmen, särskilt av förruttnelsebakterier som trivs av en proteinrik föda, ex kött och baljväxter. Maten ruttnar helt enkelt i tjocktarmen! Detta uppstår särskilt om man äter mer protein än vad tunntarmen klarar av att ta hand om. Flertalet personer som använt Vitlökssaft regelbundet berättar spontant att en god effekt av vitlökssaften är att nu kan hela familjen besöka toaletten efter varandra eftersom det luktar inte längre så illa!

Dosering: 1 msk utspädd i ett glas vatten. Vitlökssaften dricks på tom mage, gärna på kvällen strax före sänggående. Alternativt kan den även intas på morgonen, ca 20 minuter före frukosten.

Det unika med Garlic Gold Vitlökssaft är att den är vattenbaserad på kallpressad organic (kravodlad) vitlök (EKO vitlök). Tillverkningsmetoden hindrar saften att jäsa och istället bildas vitlökens egna olika aktiva ämnen som saknas i färsk vitlök.

Kulinarisk kuriosa: Salami innehåller vitlök. Troligen inte bara för smakens skull utan även för att motverka bakterieväxt i korven!