Elektrisk epilering

Elektrisk epilering innebär att oönskad hårväxt tas bort med hjälp av svag elektrisk ström och en engångsnål. Den nedre delen av hårsäcken förstörs permanent. Detta förhindrar återväxt, till skillnad från temporära metoder som rakning, vaxning eller plockning med pincett.

Många upplever oönskad hårväxt som ett stort problem. Det kan till exempel vara strån på hakan eller hopväxta ögonbryn. Genom elektrisk epilering tar man bort hårväxten permanent. Elektrisk epilering används framför allt i ansiktet men fungerar också på kroppen om det inte handlar om för stora områden (det blir för tidskrävande).
Exakt antal behandlingar går dock ej att fastställa då håret växer i olika cykler - vissa hårsäckar vilar samtidigt som andra är aktiva. För att en hårborttagningsbehandling skall vara effektiv måste hårsäcken befinna sig i den aktiva, hårproducerande, fasen. Därför krävs alltid en serie behandlingar för att komma åt alla hårsäckar. All behandling sker under sterila former och med engångsmaterial.

är ...