https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

Forskning & vetenskap

HÄR KOMMER FÖRST EN ROLIG AKT SOM KANSKE VAR MAN BORDE TA MED SIG DÅ DET KÄNNS LITE EXTRA TUNGT

Visst kan man bli lyckligare genom att bara låtsas. Stefan Pettersson menar att hjärnan inte kan skilja på fantasi och verklighet. Ta en titt på klippen och avgör skälva.

TRIST men sant

Varför är naturligt bäst ? gör gott för både hälsa och miljö.

ATT DETTA ÖVER HUVUD TAGET SKA VARA NÅGOT ATT DISKUTERA, DET ÄR ETT SJÄLVKALRT VAL

Fakta: Omdiskuterade konserveringsmedel
Parabener är ett gemensamt namn för en grupp konserveringsmedel: butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, isopropylparaben och methylparaben. Några parabener har genomgått vetenskaplig granskning och studier visar att vissa av dem kan störa hormonbalansen hos fiskar. Kritiker menar att denna effekt även finns på människor, medan kosmetikaindustrin hävdar att de är väl beprövade.

På Läkemedelsverket hänvisar man till en expertgrupp inom EU som menar att de vanligaste parabenerna, methylparaben och ethylparaben, är säkra att använda i kosmetik och hygienprodukter men att det finns osäkerhet kring propylparaben och butylparaben.

- Nackdelen med parabener är att de visat sig, i varierande utsträckning, vara hormonstörande, har David Gunnarsson, produktansvarig på Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, sagt.

Fakta: Omdiskuterad oljeprodukt

Mineralolja framställs av råolja, petrolium, som är en ändlig resurs och som inte kan brytas ner av naturen. En vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter eftersom de är billigare och mer hållbara än vegetabiliska oljor. Kritiker menar att mineraloljor är dåliga för huden och täpper till mellan 40 och 60 procent av hudens porer vilket i sin tur försämrar hudens naturliga återfettning och förhindrar den från att ta upp vitaminer. Enligt Läkemedelsverket finns dock inga studier som visar att mineralolja skulle vara farlig för hälsan.
Kan ha flera olika namn i krämens innehållsförteckning:
mineral oil
vaselin
petrolium/petrolatum
paraffin/ paraffinum liquidum
propylene glycol
E 905
ozokerit (förekommer ofta i mascara)
polyisobutene (förekommer ofta i lipgloss).

Miljöutsläpp:

Det är ingen tillfällighet att vi finner allt fler hudvårdsprodukter som beskrivs som anti pollution-krämer. Environmental Protection Agency (EPA) listar olika giftpartiklars inverkan på organismen och iJournal of Investigative Dermatology kan man läsa flera studier om hur avgaser påverkar hudens hälsa. Inte rolig läsning. Bland annat har de statistiska korrelationer mellan utsläpp och hudförändringar som överpigmentering och åldersfläckar.

HUR ÄR DET HÄR MED SOCKER ?

GLUTEN ELLER INTE ?

FETT ELLER FETT BRA ELLER DÅLIGT ?

TILLTALANDE å sant

Med stora upptäckter och genom brott har gjorts på sistone och det behöver inte innebära att det är en alldeles ny upptäckt, nä då utan helt enkelt att forskningen har bättre förutsättningar på alla plan. Det man visste sig tro för massa herrans år sedan har i dag fått fast grund och större förstålse för hur saker o ting fungerar och i band gör vi det svårare än nödvändigt. Jorden är inte platt den är rund och den snurrar runt i samma bana, vi föds och vi dör så är livets gång. Logiskt. Men så kommer nya upptäcker som tillexempel gener och celler mikroorganismer små molekyler. Människor, djur och växter är helt uppbyggda av celler utan dom inget liv.

https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/