https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

Huden

Vad är viktigt för huden och vad varför

HUDEN

Precis som resten av kroppen är huden beroende av bra tillförsel av näring för att hålla sig frisk och vital. Några av näringsämnen som spelar en betydande roll och bidrar att stödja kollagenet, elastinet och fuktbalansen.

1. Hyaluronsyra en substans som binder fukt i kroppen, finns naturligt i vätskan som omger leder och bindvävnad men den huvudsakliga funktion är upprätthålla fukthalten i huden.

2. Kisel vilket behövs för att bibehålla normal uppbyggnad av bindväv, elastin och kollagen. Med åren sjunker kroppens nivåer av kisel, vilket gör att elasticiteten i huden minskar.


Och så har vi det här med solen och strålning som är så viktigt att skydda sig ifrån med en bra sol faktor produkt.

www.vetenskaphalsa.se/nar-solens-stralar-traffar-huden/

Skydda och se upp

Hudens DNA är ordnad så att om man föds och bor någonstans utan sol så har man rött hår, vit hud och fräknar. I Norden, med måttlig sol, föds vi med ljus hy och blont hår. 

I Afrika är de skyddade från för mycket solljus av mörk hud. På så sätt går afrikaner och andra med mörk hud omkring med en inbyggd solfaktor. 

Hudens färg bestäms av hur mycket melanin din hud innehåller. Melanin är också det ämne som skyddar mot solens ultravioletta strålar. 

Om du smörjer huden med ren A-vitamin varje kväll, är du garanterad att se skillnad. På allt annat bör mikroskopet snarare än att se skillnaden. Om det bara handlar om förebyggande, det antioxidanter och C-vitamin och vitamin E som behövs. Och sedan naturligtvis solskyddsmedel med en mycket hög faktor. Blir man brun är den inte lång nog."


Det översta hudlagret det vi ser kallas Hornlagret och är tunnare än ett vanligt skrivpapper och består av döda celler inbäddade i fettämnen. Kan liknas vid skikt på skikt av växelvis fett och vatten.
Den skyddar oss från yttre påverkan och är svår att ta sig igenom. Rengöra skydda smörja och massera för att hålla ytan ren och smidig det är vad man kan göra hemma.

- Hornlagret är en mycket effektiv skyddsmekanism. Därför är det också svårt att utforma produkter som kan ta sig igenom huden.

https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/