STUDEX piercing håltagning

STUDEX ® startade verksamheten 1978 och är världens största tillverkare av örhängen och öronhåltagningsinstrument. STUDEX ® är världens största tillverkare av örhängen och öronhåltagningsinstrument. Alla STUDEX ® örhängen är tillverkade på STUDEX ® tillverkningsanläggningen vid huvudkontoret i Los Angeles.

Alla örhängen följer regler, produceras, förpackas och steriliseras enligt US Food and DrugAdministration (FDA) och EU-förordningar. Kirurgiskt stål/Titan, i enlighet med FDA och EU's nickeldirektiv.

Håltagning i öron med System 75 är det absolut bästa man kan använda inom detta segment.

- Snabbt & enkelt. - Nålen är mycket tunn, vilket gör att håltagningen knappast känns .
- Ljudlöst, hygieniskt och säkert. - Alla örhängen kommer i helt sterila förpackningar.

Att våra system möter eller överträffar EU-standard och FDA-föreskrifter (U.S. Food & Drug Administration) är för oss en självklarhet.

Bra att vetaNavel:
Försök att undvika skav. Knäpp alltid upp byxorna när du sätter dig. Tänk på att träning, cykling och att sitta lång tid utsätter naveln för irritation och det är inte alltid det gör ont förrän det är för sent, så var försiktig.


Öra:
Undvik kontakt med hårvårdsprodukter och att använda hjälm och stora hörlurar under de första veckorna för att minska infektion och irritation.


Näsa: Sov inte på den sida där du har tagit hål, det kan irritera. Om du tagit hål i näsvingen eller septum bör du inte pilla på dessa, trots att det kliar. Försök att undvika att snyta dig, gör det i så fall med en våtservett eller under rinnande vatten.

                               Åldersgränsen för öronhål är 7 år och 15år för näsan 18 år för navelpiercing.

Öronhåltagning, näspiercing, navelpiercing.

Varför Studex®?

Fördelar med Studex® System75™
  • Knappt märkbar procedur - det tycker även barn
  • Utmärkt precision
  • Nästan ljudlöst
  • Säkert, hygieniskt och snabbt
  • Sterila engångspatroner
  • Utmärkta öronhåltagningssmycken i snygg design
  • Hypoallergena och hudvänliga produkter


viktigt
1.Tänka efter flera gånger innan.
2. Ta ALDRIG hål själv, det kan vara direkt farligt.
3. Välj en professionell person
4. Välj steril engångsförpackning med håltagningssmycket och dess bakstycke innehåller även engångsadaptrar för dessa två delar. Örhängets bakstycke ser till att ditt öra inte kommer i kontakt med själva instrumentet.
OBS
återanvändbar håltagningspistol. kan ge vävnadsskador och föra över sjukdomar mellan olika personer.

5. Du kan duscha som vanligt, men undvik ska bada första tiden om du har piercat dig.


Hur går professionell öronhåltagning till? - 12-steg

Klicka på Gula rektangeln nedan

Frågor och svar

Hur läng måste man ha håltagninssmycket ?
Om du tagit hål i örsnibbarna ska du låta håltagningssmyckena sitta kvar i åtminstone 6 veckor. Har du tagit hål i broskdelen av örat ska de medicinska smyckena sitta i åtminstone 12 veckor. Efter 6 veckor (för örsnibbarna) och 12 veckor (för brosk) kan du ta bort håltagningssmyckena och använda andra allergifria örhängen med stift. Använd endast örhängen med stift under de första 5 månaderna (för örsnibbarna) eller 12 månaderna (för brosket). Dessa örhängen bör vara av kirurgiskt stål eller andra allergi-anpassade material. Alla stift och ringar i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select passar utmärkt för detta. Våra pålitliga samarbetspartners hjälper dig också gärna att hitta andra högkvalitativa smycken, till exempel guldörhängen, som är bra för dina öron. För broskdelen av örat rekommenderar vi våra barbells.

Gör det ont ?
Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Med våra framstående instrument sker håltagningen på endast ett par sekunder. De flesta säger att de bara känner ett litet stick, som ett myggbett. Med Studex System75 känner du knappt att du nyss fått ett par örhängen i örat, och detta system är även mycket väl anpassat till öronhåltagning på barn. Om du tittar på videon nedan kan du se att vår modell inte ens rycker till under håltagningsprocessen. Detta eftersom vårt system använder patenterad teknologi och våra partners är väl tränade för proceduren. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga håltagningsupplevelse.

Klicka på fyrkanten för att komma till fler frågor och svar

Nej, trenden är inte över.
Hetare än  nånsin. Och som mycket annat kommer det från USA. Hetaste trenden inom öronpiercing är att låta sig inspireras av stjärnbilder.
Fler hål i formationer!


Studex Scandinav     

Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket).´
Efter läkning kan du ta avhåltagningssmyckena och använda andra örhängen.
Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid. För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.

UNDVIK

Hårspray, schampo, tvål eller andra starka produkter kommer i kontakt med de nytagna hålen. Efter schamponering bör du skölja öronen med rent vatten och sedan tvätta hålen med Studex eftervårdsprodukter, i enlighet med ovanstående instruktioner.

Lättare svullnad eller rodnad

kan ske omedelbart efter öronhåltagningen - det är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer dessa skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.
Särskilda anvisningar för hål i örats brosk
På grund av att örats brosk är en känslig del av örat är det viktigt att vara extra noga med att ta hand om den här typen av hål under läkningsprocessen.

Hål i broskdel tar längre tid att läka än hål i örsnibbarna. Det kan ta upp till tre månader innan läkningsprocessen är klar.
Precis som med hål i örsnibbarna så kan hål i örats broskdel få örat att svullna och/eller rodna lätt direkt efter håltagning - detta är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer våra skötselråd. 

Viktigt:
Var mycket uppmärksam på komplikationer relaterade till hål i örats brosk! Om du inte vårdar dina nytagna hål, eller dröjer med att uppsöka läkare om komplikationer skulle tillstöta, kan detta leda till permanent ärrbildning i brosket. Tveka inte om du får problem med denna typ av hål - du kommer att vara glad och lättad att du uppsökt läkare i tid.

Eftersom våra örhängen är så bekväma används de av våra kunder inte bara som håltagningssmycken, utan även senare i livet. Du kan använda våra håltagningssmycken så länge du vill!

Många kunder föredrar våra örhängen framför andra märken Därför erbjuder vi örhängeskollektionerna STUDEX® Sensitive och STUDEX® Select. STUDEX® Sensitive örhängen är inte håltagningssmycken, de är högkvalitativa örhängen. De är det perfekta valet för den modemedvetne kunden!


SUDEX® Sensitive eller STUDEX® Select
Konsultation 0 kr
Smyckesbyte -Gratis vid köp av smycke på plats
Smyckesbyte 60 kr (vid medhavd smycke)
 

Vi tar hål med Studex System 75 som är ett oerhört skonsamt och smidigt håltagningssystem. Det är samma princip som piercing men skiljer på så vis att allt är i ett steg. Örhänget används till att göra själva hålet och i en enda smidig rörelse sätts bakdelen av örhänget på och allt är färdigt på någon sekund.
Instrumentet är mycket bra utformat och helt ljudlöst...dvs ingen smäll eller obehagligt "skott" när örhänget går igenom.

Studex har många fina örhängen i både kirurgiskt stål, titan samt vitt guld och rött guld. Äkta stenar går att beställa in. Smycken för alla åldrar ".

Kom gärna in för att se vårt utbud av både håltagningsörhängen, nässmycken samt Studex exklusiva Sensitive serie som man kan byta till när läkningstiden är färdig.

TA HAND OM DINA NYA HÅLTAGNINGAR

För att få ut mesta möjliga av dina nya hål i öronen är det viktigt att du tar väl hand om dem. Statistiken visar att en stor majoritet av de komplikationer och infektioner som tillkommer till följd av öron håltagning beror på bristande eftervård.
Dessa skötselråd hjälper dig att underlätta läkningsprocessen och minimera riskerna för komplikationer.
Tvätta händerna noggrant innan du rör vid dina öron eller örhängen. 24 timmar efter håltagningen bör du tvätta örats fram och baksida med Studex After Piercing Lotion eller Studex Piercing Care Gel och fortsätta med detta minst två gånger per dag, utan att ta bort dina håltagningssmycken. Rör smyckets stift fram och tillbaka i hålet medan du använder eftervårdsprodukten. Försök att hålla örat torrt mellan tvättarna.
Vad ska du undvika?
Ta inte av dig örhängena och rör inte vid dina örhängen eller öron i onödan. Tryck inte fram örhängets bakstycke så att det sluter tätt emot örat. Det är viktigt att låset sitter fast i det lilla hack som finns i stiftets bakre kant, så att luften kan cirkulera runt det nytagna hålet.
Detta hjälper läkningsprocessen.

Om örhänget sluter tätt runt örat ökar risken för infektion.

Vad kan du göra för att påskynda läkningsprocessen? Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket). Efter 6 veckor (för örsnibbarna) eller 12 veckor (för brosket), kan du ta av håltagningssmyckena och använda andra örhängen med stift. Se dock till att aldrig vara utan örhängen under läkningstiden. Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid. För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.