https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

Trix & test

Svårt att gå ner i vikt eller blir du svullen och gasig när du äter. Kolla här

VAD SÄGER DINA ÖGON

Ändrar era ögon färg. Kolla här

Ögon själens spegel sägs det, men kan man se mer ? kolla här

Hur ögonen avslöjar ditt hälsotillstånd
På samma sätt som vårt hälsotillstånd avspeglas i våra fötter, händer eller ansikten visar också ögonen hur våra organ mår.

De är mycket relaterade till levern, men också till andra delar av kroppen.
I den här artikeln kommer vi att förklara betydelsen av vissa märken, färger och tecken på ögonen och även huden under ögonen, ögonfransarna samt linjerna.

När ögonen har förlorat sin naturliga gnista
Detta är en återspegling av överbelastning i lever och njurar där blodet inte flyter på rätt sätt. Det finns ett överskott av toxiska ämnen som hindrar cirkulation och syresättning, vilket leder till att näringsämnen får svårt att nå ut till cellerna. Det blod som ska ta sig till den övre delen av huvudet, såsom ögonen och hjärnan, behöver fortfarande mer energi för att övervinna gravitationen, så därför är denna region den första att drabbas av denna obalans.
Gulfärgad hud under ögonen
När huden under ögonen antar en mörk eller svartaktig färg betyder det att njurar, urinblåsa och reproduktionsorgan påverkas; detta på grund av ett gammalt problem i matsmältningssystemet.
Blek eller grå hud under ögonen
Den bleka eller gråaktiga färgen indikerar också njurarna eller, i vissa fall, lungorna. I detta fall tyder det på att något av dessa organ inte fungerar på rätt sätt på grund av felaktigt lymfdränage. I andra fall kan det hänvisa till det hormonella systemet.
Svullna påsar under ögonen
Svullna påsar som uppkommer under ögonen, och som vissa människor opererar bort med kosmetisk kirurgi eftersom de ger intryck av sorg eller utmattning, säger oss att matsmältnings- och utsöndringsorganen är överbelastade. Kroppen är inte i stånd till att göra sig av med de giftiga ämnena på ett korrekt sätt. Ibland kan dessa påsar visa sig när vi vaknar på morgonen efter att vi har ätit en större måltid sent under kvällen innan och dessa försvinner efter några timmar, men det är fortfarande viktigt att inse att vi bör rensa våra kroppar. När dessa påsar blir kroniska och istället för att fyllas med vatten fylls med fett är det redan ett allvarligt tillstånd och det skulle vara klokt att låta sig undersökas för att utesluta inflammerade organ eller närvaron av en cysta.
Vita moln över pupillerna
När ett moln täcker pupillen, det vill säga den svarta cirkeln i mitten av iris, kan det tyda på slem och andra partiklar som inte har smälts eller lösts upp ordentligt. Detta tecken är mycket viktigt då det kan hjälpa oss att förhindra uppkomsten av grå starr i framtiden. Detta eftersom det tyder på dåligt fungerande lever och matsmältningssystem. Samma vita moln kan observeras hos vissa djur och har samma betydelse i dessa fall.
Rodnad på sclera (ögonvitan)
Sclera är den vita delen av ögat och ofta när människor märker att några av kapillärerna blir röda betyder det att det finns problem med cirkulation och respiratoriska funktioner. Dessa tecken kan dyka upp och försvinna snabbt eller bestå under en lång tid.
Gula fläckar på ögonvitorna
Vi kan också observera gula fläckar på ögonvitan. Som vi har nämnt tidigare indikerar gulfärgning levern samt urinblåsan, som kan ackumulera njursten.

Vidgade pupiller
Pupillerna ändras i storlek beroende på ljuset på den plats vi befinner oss på, men när vi märker att de är större än normalt oavsett belysningens styrka kan det bero på tillstånd av stress eller förekomsten av intestinala parasiter. Parasitism bekräftas om vi också märker av en brännande känsla eller stickningar på nästippen, tarm- eller matsmältningsproblem, förändrad aptit, ångest etc.
Kråksparkar
Kråksparkar - rynkor som visas på de yttre hörnen av ögonen - tyder också på att levern är försvagad, så vi bör redan i unga år börja ta hand om detta organ.

NÅGRA tips för att bli lite piggare

1. Blek hy
Under vintern är det få som ser solbrända ut, men sanningen är att du kan lida av brist på vitamin B12 om du har ovanligt blek hy. Du kommer märka det snabbt eftersom du även kommer känna dig deprimerad och trött. För att korrigera det är det viktigt att äta mer kött och skaldjur.


Om du istället för blek hy har torr hud är det ett tecken på brist på vitamin A och C.

Vitamin A är väldigt viktig för att hålla huden frisk, speciellt efter att du utsatt den för solen.
Vitamin C är också viktigt för syntesen av kollagen.

Kollagen används av kroppen för att skapa nytt hår, regenerera huden, få naglarna och bindväven att växa samt stärka immunförsvaret.

För att få i dig dessa substanser ska du äta grönkål, pepparfrukter, kål, morötter, romansallad, spenat, aprikoser, grapefrukt, apelsin och plommon.

2. Torrt hår

Om du

har torrt, skört hår med mjäll kan det vara ett symptom på vitaminbrist, i det här fallet biotin - även känt som B7.

Det händer ofta när man har använt antibiotika. För att öka nivåerna av B7 måste du äta mer kött, fisk, grönsaker, frukter, svamp och baljväxter.

Om du snarare än torrt hår har mjäll är det också ett tydligt varningstecken. Mjäll beror på en brist på vitamin B2 och B6, och signalerar även en brist på essentiella mineraler, såsom zink och magnesium.

För att motverka näringsbrister som leder till mjäll kan du börja äta livsmedel såsom mörk choklad, jordnötter, morot, ägg, kli, nötter, fisk och bönor.

3. Svullna ögon

Om du har svullna ögon och lemmar kan din kropp lida av jodbrist.

För att lösa det kan du lägga till lite jodberikat salt i måltiderna. Kom även ihåg att jod finns i skaldjur, mejeriprodukter och till och med bröd.

Om du är känslig för ljus kan det bero på en brist på vitamin A och vitamin B2. Vid problem med ögon och syn ska man dock alltid tala med en läkare. Endast då kommer du kunna utesluta allvarligare problem och få sinnesfrid.

4. Bleka läppar

Bleka läppar är vanligtvis ett

symptom på järnbrist. Du kan märka av det om du ofta är förkyld och har lågt blodtryck. För att ta tag i denna järnbrist ska du äta mer rött kött och temporärt undvika produkter med mycket kalcium, eftersom det hindrar absorptionen av järn.


5. Blödande tandkött

Om du märker av blödande tandkött kan du lida av en brist på vitamin C.

Om du saknar det kan du få försvagat immunförsvar. Det leder till smärta i muskler och ben, såväl som problem med tänderna.

Höga mängder vitamin C hittas i citrusfrukter och röda pepparfrukter.

6. Akne - ett symptom på vitaminbrist

Akne kan vara ett tydligt symptom på vitaminbrist, speciellt vitamin A. Det kan hittas i livsmedel såsom fisk, lever, äggula, smör samt gröna och gula grönsaker.

Vitamin E kan hittas i vetegroddar, lever, olivolja, frön och grönsaker såsom spenat och blomkål.

7. Trött- ingen lust, hängig och deppig

Mest c-vitamin

- Röd paprika är en av de bästa c-vitaminkällorna tillsammans med citrusfrukter. Ät några paprikaskivor på frukostmackan och minst en citrusfrukt per dag.
C-vitamin hjälper dig dessutom att ta upp järn, och järnbrist kan vara en av de avgörande orsakerna till din trötthet. Det är vår vanligaste bristsjukdom. 40 procent av alla tonårsflickor och 30-35 procent av alla fertila kvinnor har i dag järnbrist. Järn är viktigt för att transportera syre från lungorna till kroppens vävnader.


https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/