Filler

Det finns olika märken och konsistens för små till stora rynkor, fyllnad av läppar eller kinder eller kanske bara ge huden en boost av fukt.
Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan.
Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

Ung hud är jämn och elastisk, vilket till största delen beror på HYALURONSYRA!

Hyaluronsyra

Ett ämne som finns naturligt i kroppen och som binder vatten, återfuktar huden och ger huden volym. Med åren minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra och huden blir allt torrare, mindre elastisk, och huden blir rynkig.

Åldrandet medför även att de elastiska fibrerna i vår hud blir slappare, samt kollagenproduktionen i vår hud avtar.

Fakta

Vad är kollagen?
Kollagen är ett protein som håller ihop hud och kropp,utan det skulle kroppen kollapsa. Kollagen bildar bindväv som hjälper huden att behålla sin struktur. Senor, ligament, muskler, blodkärlsväggar, ben, brosk och inre organ innehåller också kollagen. Produktionen av kollagen minskar när vi blir äldre. I 25-årsåldern består huden av ungefär 75 procent kollagen men minskar snabbt i takt med att vi blir äldre. Efter klimakteriet sjunker mängden kollagen med upp till en tredjedel på tio år. Det är förlusten av kollagen som gör att vi få rynkor.

Vad är hyaluronsyra?
Hyaluronsyra är en sockerart kallad glukosaminglukan som har förmågan att binda vatten och reglera hudens fuktbalans. När vi blir äldre minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra. Ung hud är jämn och elastisk bland annat tack vare att den innehåller mycket hyaluronsyra som binder vatten och fyller ut hudlagret. Hyaluronsyra kan ta upp 3 000 gånger mer vatten än sin egen vikt. Hyaluronsyra kan också fungera som ett smörjmedel och stötdämpare i lederna.


                                          VILKEN BEHANDLING PASSAR DIG ?

Skinboosters är en unik behandling som återfuktar huden på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger en naturlig lyster. Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne som finns i alla levande organismer och som har en unik förmåga att binda vatten. Restylane skinboosters består av en speciellt utformad hyaluronsyra som stannar länge i kroppen till skillnad mot för kroppens egen hyaluronsyra.  
    

Hyaluronsyran – den flexibla standardfillern

Hyaluronsyrebaserade fillerprodukter klart vanligast

Hyaluronsyra är ett geléliknande ämne som finns naturligt i kroppen i bl.a. ögon, leder och hud. Den absorberar vatten som en svamp och fungerar som kroppens smörjmedel och stötdämpare.

Hyaluronsyrans effekter är säkra och väl dokumenterade vilket har gjort denna fillertyp till den mest använda i världen.

En filler som kan användas till det mesta

Hyaluronfillers finns i olika tjocklekar och konsistenser vilket ger dem ett brett användningsområde.

Fasta men formbara hyaluronfillers används med fördel för mörka ringar under ögonen, läppar och näskorrigering medan de tjockare mer svamplikande produkterna med fördel används för att förstärka konturer som haka, kindben, käklinje samt fylla ut för att minska rynkor och jämna ut hudojämnheter.

Behandlingsresultaten av en hyaluronfiller kvarstår i 6-12 månader. Därefter görs ofta en påfyllnadsbehandling.

Vilka områden kan behandlas

•Kindben  •Pannrynkor •Nasolabialveck •Bekymmersrynkor •Mungipor •Rökrynkor •Käklinjer
Förstärkning av läppkontur, Ökning av läppvolym

Skinboosters
injiceras i mikro-doser under huden med en tunn nål där det drar åt sig vatten och ger långvarig djup återfuktning.

Det är en kur på tre behandlingar med 2-6 veckors mellanrum. Därefter en underhållsbehandling ca en gång var 6:e månad. Man kan bli lite röd och öm i de områden som behandlats och man kan också få något blåmärke som oftast försvinner efter några dagar.

För bästa effekt och resultatet, rekommenderas en passande kombinationsbehandling

PRISER
Skinboosters 1 ml från 2000 kr med kur totalt 3 ml 5500 kr

Behandlingsområden

Ansikte Hals & dekolletage Läppar Händer Acneär

Filler av Hyaluronsyra *Priset kan variera beroende på fillersmärke.
Från 1700 kr 0.5 ml  från 2500 kr 1 ml (Läppar, kinder, näsa, käke, haka, rynkor m.m)

Potentiella risker och biverkningar vid fillerinjektioner

Injektionsbehandlar med icke permanenta fillers som Stylage, Restylane, Juvederm, Evolence, Esthelis etc. betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar.

Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Vid behandling med hyaluronsyrebaserade fillers kan läkaren injicera ett motmedel som snabbt bryter ned produkten och därigenom återställer patientens utseende omedelbart.

Själva injektionsprocessen går mycket snabbt och en behandling bestående av en serie injektioner är ofta över på mindre än 20 minuter.
Efter injektionerna tvättas det behandlande området av. Vid behov erbjuds patienten en kylpåse för att minska det tillfälliga obehaget/den svidande känslan som ibland uppkommer alldeles efter injektionerna. Patienten kan lägga på makeup efter 4 timmar men skall undvika att utsätta injektionsområdet för tryck.
Resultaten av en behandling med en vävnadsfiller syns nästan direkt efter behandlingen. Ibland syns även en mindre svullnad och lite blåmärken i det behandlande området.
Patienten kan normalt sett återgå till sitt arbete och sina normala rutiner omedelbart efter ingreppet.

Vi behandlar inte gravida eller ammande kvinnor och personer under 18 år med Fillers.