https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

Kavitation

Kavitation är en teknik 
Hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer genom att förstöra själva fettcellerna. Genom denna metod erhålls ett mycket hållbart resultat. Fettcellerna har ett "inbyggt minne" som gör att de annars strävar efter att återskapa sin tidigare form och storlek, varför behandlingar som inte förstör cellerna har en väldigt kortvarig effekt. 

Ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt (hög frekvens) att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av detta "sprängs" sedan fettcellernas ytterhölje (membranet) och fetten hamnar utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner på plats till snabb tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna var de då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller någon annanstans i kroppen.


Infrarött ljus

 IR ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta och stelhet i muskler och leder. IR stärker även elasticiteten i bindvävnaden samt ökar lymf- och blodcirkulationen. 

Hur många behandlingar krävs?

 Antalet behandlingar varierar och beror på kroppstyp och kostvanor. Behandlingsresultaten påverkas också av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven. I allmänhet svarar kvinnor snabbare än män på behandlingen.


Före och efter behandling

För att bland annat hjälpa kroppen att transportera ut det frigjorda fettet är det viktigt att dricka rikligt med vatten i samband behandlingarna.

Om det frigjorda fettet lagras eller förbränns beror på hormonet insulin. Därför vill vi att personer såväl före som efter behandling ska hålla sig borta från snabba kolhydrater som höjer det fettlagrande hormonet insulin i blodet. Det absolut effektivaste är att kombinera ett minskat energiintag i samband med behandlingarna med lågintensiv träning och rörelse såsom exempelvis stavgång eller promenader.

https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/