https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

Naglar


DIPP POWDER HÄR FÖR ATT STANNA 

Med Dipp Powder går det utmärkt att göra förstärkning på naturlig nagel 
och förlängning med tipp.

Man får fina naglar på en gång som man vårdar dom för materialet man använder är helt naturligt hälsosam vitaminrikt stärkande veganskt. Behöver inte härdas i uv/led ljus.

- Det är jätteviktigt att olja och återfukta nageln. Många tror att bara för att du har konstgjorda naglar så behöver du inte tänka på den naturliga nageln undertill, men det är så viktigt Särskilt under vintern kan nagelbanden bli sköra. Naturliga nageln innehåller olje- och vätskekanaler det är därför viktigt att olja och återfukta dina  konstgjorda naglar

SKILLNADEN PÅ LACKGEL OCH GEL FÖRSTÄRKNING

Gellack/lackgel är precis som det låter - en blandning mellan gelé och lack. Finns i många färger och går att blanda och få roliga mönster . Denna lackhärdas i Uv ljus och blir blankt och torrt när det är klart. Hållbarhet i upp till 2-3 veckor. Den hållbarheten kan dock inte garanteras eftersom alla använder sina händer olika i vardagen och naglarna utsätts för olika former av slitage. veckor. Den hållbarheten kan dock inte garanteras eftersom alla använder sina händer olika i vardagen och naglarna utsätts för olika former av slitage.

Förstärkning man kan förstärka sina naglar med ett konstmaterial som läggs ovanpå den egna nagelplatta och det håller i ca 4 till 6 då man bör fylla på, allt beroende på nageln egna växtfas och yttre faktorer.. Behandlingen passar dig: som är ganska nöjd med längden på dina naglar men vill ha ett skyddande lager för att tex nageln är skör skivars sig lätt. Nagelförstärkning gör naglarna mer tåliga för påfrestningar och slag och hjälper en att kunna spara ut sina egna naglar för att sedan kunna hålla dom långa och fina länge.

Vårda dina händer och naglar med en grundlig manikyr och låt inte dina händer åldras i förtid. Vi tar hand om dina nagelband, formar och filar naglarna följt av polering och lätt handmassage

Förlängning
Nytt sett tipp eller mall

Gel: När man skapar gel naglar använder man en speciell UV-lampa för att härda materialet. Fördelen med gelen är att den inte alls doftar lika starkt som akrylen. Gelen är inte lika känslig för nagellacks remover som akrylen är. Det finns även nackdelar med gelnaglar. Inte lika starka som akrylnaglar, utan skörare och man måste vara mer försiktig.
Akryl: passar i stort sett alla och är det starkaste materialet, det innebär att den inte alls är lika skör som gelen. Många upplever doften som stark och obehaglig under själva skapandet av nagelförlängningen. Materialet är det mest tåliga och bra att göra långa naglar eller nagel korrigeringar också bra att göra färg och form med.

 Vid ett litet återbesök (påfyllning/omglansning) fyller man endast i material vid utväxten. Denna typ av återbesök görs efter 1-2 veckor. Vid ett stort återbesök (rebalansering) kortar man ner längden, formar, filar bort eventuella släpp, tunnar ut allt material, justerar eventuell fransk manikyr och ser till att balansera styrkan på naglarna igen. Mår dina naglar bra kan du ha konstnaglar i många år utan att behöva ta bort dem. Naglarna behöver inte luftas! Men det kan komma tillfällen då du vill ta bort konstmaterialet

TA BORT MATERIALET
Man bör ALLTID ta bort konstnaglar hos en salong. Att själv pilla, slita eller dra av konstnaglarna innebär att du, i princip alltid, får med ett par lager av din egna nagel, och naglarna blir då tunna och sköra efteråt. Du hamnar lätt i en ond cirkel, eftersom det yttersta (och hårdare) lagret nagel dragits bort och det mjukare, mer sköra lagret kommit fram. Detta mjukare lager skivar sig lättare, och sätter du på nya konstnaglar fäster de sämre.

Vanligaste sättet att ta bort konstnaglar  är genom att lösa upp dem i t.ex. aceton eller remover. Ju starkare bindningar i materialet, desto svårare är det att lösa upp dem. Det är inte skadligt att använda aceton för att lösa upp konstnaglar, under förutsättning att det sker på rätt sätt och inte för ofta. De flester geler  måste filas bort.

När du tagit bort dina konstnaglar bör du olja in dem dagligen under ett par veckors tid. Du kan också polera naglarna, men försiktigt och inte för ofta.
Naglarna kan kännas mjuka direkt efter att materialet tagits bort. Lägg gärna på nagellack i flera lager för att skydda och stärka naglarna under de kommande dagarna. Nagelstärkare kan användas under en begränsad tid.

Hur du sköter dina konstnaglar
Vill du att dina nya konstnaglar ska hålla så bra som möjligt är det viktigt att du underhåller dem hemma mellan besöken på salongen.
Skötsel
· Olja in naglarna minst 2 ggr per dag, vid nagelbandet och på undersida
· Gå på regelbundna återbesök (ca 2-3 veckor). Boka in dessa i förväg!
· Laga trasiga naglar på en gång
· Limma aldrig själv fast en konstnagel som släppt! Du riskerar att stänga in bakterier och sporer, och riskerar
infektioner.Ta alltid bort materialet på rekommenderat sätt.
Var försiktig när du öppnar bildörrar, läskburkar, mm.
· Använd skohorn och inte händerna när du sätter på dig skor
· Pilla aldrig bort materialet själv - du skadar din egen nagel
· Peta aldrig under nageln med vassa föremål - du skadar din egen nagel.

Längd och form
Tänk på att anpassa längden på dina naglar efter din aktivitetsnivå. För långa naglar ökar risken att de lätt slås av eller går sönder. Är du mycket aktiv bör du inte ha naglar längre än att de precis går över fingertoppen. Normal längd är ¼-1/2 av nagelbäddens längd.

Städning och kontakt med kemikalier
Använd handskar vid diskning, städning, trädgårdsarbete och kontakt med kemikalier (många rengöringsprodukter innehåller kemikalier som kan bryta ner konstmaterialet).

Kyla
Temperaturväxlingar kan leda till sprickor i materialet och att materialet inte håller. Att gå ut från ett varmt hus ut i kylan kan skada konstnaglarna och leda till att de släpper eller går sönder. Använd alltid handskar ute när det är kallt!

https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/