https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/

HOMEOPATI

Vad är homeopati?

En väl beprövad medicinsk behandlings form som hjälper kroppen läka sig själv. Lika botar lika.

homeopatiska läkemedel är starkare än patientens egna bristande symtom det att patientens immunförsvar måste höja sig för att kunna försvara sig. På så sätt får vi igång självläkningsprocessen. 

Kroppen är fantastisk och säger till när något  är fel en obalans som man känner av. En homeopat jobbar med hela kroppen på det viset att man tar reda på varför och vad obalansens orsak kommer i från till skillnad från läkare som ger medicin för att lindra den direkta åkomman så ser den alternativa vägen till helheten.   Ont ska med ont fördrivas". Det gamla talesättet har, precis som de flesta gamla talesätt, en poäng. Det är därför som vissa talesätt överlever genom århundraden. 

Homeopati är en både effektiv och djupt verkande metod, som rätt använd är helt utan biverkningar. En klassisk homeopat behandlar de flesta sjukdoms tillstånd, Vi är inga Läkare utan en har kunskapen om den alternativa medicin . 

Idag används homeopatiska läkemedel av mer än 100 miljoner människor runtom i världen för behandling av både akuta och kroniska sjukdomar. Homeopati som behandlingsform tillämpades först i Europa av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843). Naturläkemedel har generellt sett använts mycket längre än så.

Homeopatisk behandling innebär ett holistiskt synsätt  Homeopatiska läkemedel kan användas av både djur och människor.

Homeopatiska läkemedel

Framställs av naturliga ämnen hämtade från växt-, mineral- och djurriket.  Laboratorier som följer strikta regler. De produceras på naturlig väg vilket gör det skonsam för miljön. En så kallad potensering,  gör att ämnets läkande egenskaper förstärks.

Alla jobbar olika en del har hjälpmedel för att komma fram till rätt medel. Ofta har har homeopaten andra kompletterande kunskaper tex inom Kinesiologi. Analys metoder så som blod, tunga , ögon , ansikte etc. Vid första besöket som brukar ta c:a två timmar går man tillsammans igenom både tester och frågor det för att kunna ställa en prognos därefter kan man rekommendera produkt som i första hand är en eller högst två. Man får göra återbesök för att följa upp hur klienten känner och hur kroppen reagerar. 

Kropps behandlingar för att förstärka läkande processen brukar vara vanliga och det kan vara både med maskiner redskap och manuellt. Varje Homeopat har hjälpmedel och metoder men grund principen är det samma helhets tänk. 

Vid akuta besvär kan du få en oerhört snabb reaktion - från sekunder till några timmar - och bli bättre på kort tid.

Under behandlingen är det inte säkert att det du söker för kommer att läka först. Kroppen prioriterar läkningen enligt homeopatiska principer.

Det homeopatiska läkemedel du får startar läkeprocessen.

Ger inga biverkningar, MED homeopatiska läkemedel kan, särskilt vid kroniska besvär, göra att du till en början känner dig sämre. Detta kallas för en "förstförsämring" och är ett kvitto på att läkningsprocessen har startat. Det är inte farligt och går som regel över efter en kort period.

Besvär som du har haft under en lång tid och som du fått många skolmedicinska behandlingar för kan ta tid att läka.

När du har fått ditt individuellt utvalda homeopatiska läkemedel startar läkningsprocessen omedelbart, men det kan dröja innan du känner en positiv effekt.


ATT UPPMÄRKSAMMA

Läkningen följer homeopatiska principer. Den sker:

Inifrån och ut - det vill säga går från det mentala, till det känslomässiga och slutligen till det fysiska. Det innebär exempelvis från mer viktiga organ och organsystem till mindre viktiga, från inre organ mot bindväv, muskler och hud.

Uppifrån och ned - från huvud och bål mot armar, ben, händer och fötter. Detta syns till exempel tydligt vid eksem.

I omvänd ordning - det problem som du fick senast går oftast bort först och gamla symtom som du har haft tidigare kan dyka upp igen, för att läka ut och försvinna för gott.

Kan bli vissa reaktioner vid läkning

 • Mer energi, avspändhet eller trötthet. Man kan se reaktioner på huden och urin
 • Förkylning, feber, frossa, det vill säga immunförsvaret aktiveras.
 • Känslomässiga reaktioner 
 • Gamla symtom som du kanske har haft tidigare kommer tillfälligt tillbaka för att sedan åter försvinna.
 • Ny insikt om vad du själv kan göra för att må bättre.


Kontakta alltid din homeopat om något inte känns bra 

Vi bär alla på saker. behandlingen kan påverkas av just detta. 

 • Hur lång tid du har haft besvären.
 • Om besvären finns i släkten.
 • Om du har tagit eller tar skolmedicinska läkemedel.
 • Känslomässiga trauman, besvikelser och sorger.
 • Om du har det stressigt runt omkring dig.
 • Din egen observationsförmåga av kroppens signaler - eller dina närståendes observationer. Det är till vid stor vikt att din behandlande homeopat får ditt förtroende. Hur symtomen påverkats uppkommit och fortskrider i behandlingens olika skeden. 

Kostnader

Första besöket när homeopaten gör anamnesen brukar ta mellan 1,5-2 timmar. Uppföljningar bokas vanligen in efter 4-6 veckor och de uppföljande mötena tar runt en timme.


Första besöket, 1100 kronor
Uppföljning gång två 750 kronor

Vid 3 besöket och vidare uppföljning för samma symtom 550 kronor

Moms ingår i priset på 25 %
 Kostnaden kan tyckas hög jämfört med den vanliga sjuk vården.

Betänk då att den homeopatiska behandlingen inte är subventionerad. 

Kontakt för frågor angående homeopati 

KONSULTATION

Behöver du något extra men inte riktigt vet vad ,då kan du får min hjälp via digital uppkoppling eller privatbesök.
Självtester Hälsa och Naturmedicin

Finns olika tester man kan göra men den jag varmt rekommenderar alla är just omega 3 där får man ett gediget testresultat av

 • Fettsyraprofil (26 fettsyror)
 • Omega-3 index
 • Omega-6/Omega-3 balans
 • Omega-7
 • Omega-9
 • Mättade fetter
 • Transfetter
 • Cellmembranflexibilitet
 • Tillsammans går vi igenom vad dina resultat. Digitalt eller via besök.
https://nc-belle.cms.webnode.se/webbshop/